Vilken huvuduppgift har skyddsgasen vid mig MAG-svetsning?

Innehållsförteckning

Vilken huvuduppgift har skyddsgasen vid mig MAG-svetsning?

Vilken huvuduppgift har skyddsgasen vid mig MAG-svetsning?

Bågsvetsning med inert skyddsgas (MIG) är en svetsmetod där man använder inerta skyddsgaser som argon eller helium. Här har skyddsgasen till uppgift att skärma av den ljusbåge som bildas från den omgivande luften. Vid MIG-svetsning tillförs det extra ämnet i form av en trådelektrod från spole till brännare.

Vad kallas de två huvudtyper av svetselektroder som används vid mig MAG-svetsning?

Skyddsgas och svetselektroder vid MIG- och MAG-svetsning Vid MIG-svetsning använder man en inert gas t. ex Argon, ofta en argonmix, det är den typ av svetsning som används vid svetsning i aluminium och rostfria material. Vid MAG-svetsning använder man en aktiv gas som t.

Vilken skyddsgas blandning är vanligast vid MAG-svetsning?

Den vanligaste skyddsgasen är argon, men blandningar av argon och helium används också. Det är vid svetsning av rostfritt stål ofta svårt att undvika ofullständig inträngning vid användning av ren argon.

Vilka fördelar har svetsning med belagd elektrod som gör att det fortfarande används idag?

Denna båge smälter elektroden varvid höljet bildar en skyddande slagg. Höljet har flera funktioner: Skydda dropparna och smältbadet mot luftens skadliga inverkan genom den smälta slaggen och de gaser som bildas under förloppet.

Relaterade inlägg: