Vad kan inte släckas med koldioxid?

Innehållsförteckning

Vad kan inte släckas med koldioxid?

Vad kan inte släckas med koldioxid?

Syre-avgivande ämnen, t ex cellulosanitrat kan inte släckas med koldioxid. Koldioxid reagerar också med heta lättmetaller, t ex aluminium och magnesium under avgivning av sot som kan ge upphov till dammexplosioner.

Hur sköter man en pulversläckare?

Sköt om din pulversläckare Men lite skötsel kräver den ändå. Det finns en risk att pulvret klumpar ihop sig i botten. Det åtgärdar du genom att vända på brandsläckaren 1–4 ggr/år. Det kan också hända att den tappar trycket, så håll koll på den lilla mätaren då och då – pilen ska stå på grönt.

Är det farligt att andas in pulver från pulversläckare?

Produkten är inte giftig. Längre tids inandning, kan orsaka irritation av slemhinnorna.

Vad används pulversläckare till?

Pulversläckare är den bästa släckaren för privatpersoner. De är lätta att använda, klarar alla olika typer av bränder och har en bra räckvidd, omkring 5-7 meter, beroende på vind. ... Släckmedlet i pulversläckare leder inte ström och är därför lämpliga för släckning av bränder i elektroniska apparater.

Hur länge räcker en 2 kg pulversläckare?

Tömningstiden varierar från 10-15 sekunder för en två kilos till 25-30 sekunder för en på tolv kilo. Pulversläckare är den bästa släckaren för privatpersoner. De är lätta att använda, klarar alla olika typer av bränder och har en bra räckvidd, omkring 5-7 meter, beroende på vind.

Relaterade inlägg: