Vad är det röda i blodapelsin?

Innehållsförteckning

Vad är det röda i blodapelsin?

Vad är det röda i blodapelsin?

Ju kallare nätterna är på ön, desto rödare blir blodapelsinerna. Det är de stora temperaturskillnaderna som gör att blodapelsinerna utvecklar ämnet antocyanin. Ämnet skyddar mot kylan och ger också den röda färgen. Säsongen för blodapelsin är kort och blod-apelsiner finns vanligen i butikerna mellan december och mars.

Vad är skillnaden mellan blodapelsin och grapefrukt?

Ja, olika frukter är det. Ja, det är två helt skilda frukter med olika näringsinnehåll eftersom de innehåller lite olika ämnen och syror och därmed olika smaker. ... Apelsin är sötare, Grapefrukt mer syrlig och med mer beska även om just blodgrape är sötare än vanlig.

Kan man äta blodapelsin?

Blodapelsinen funkar fint i varmrätter till kött som lamm, fläsk och anka men även i fiskrätter med torsk. Vill du ge kalla rätter och desserter en fräsch citrustwist måste du testa att ha blodapelsin i dina sallader.

Vad göra med blodapelsin?

Blodapelsin på 6 olika sätt

  1. Marmelad. Jag gör ofta en blandmarmelad med apelsiner, grape, clementin och citron men är tillgången god är det alltid trevligt med en ren blodapelsinmarmelad. ...
  2. Torkade skivor. Eftersom du köper ekologiska (för det gör du väl?) ...
  3. Curd. ...
  4. Glass. ...
  5. Drinkar. ...
  6. Använd i maten.

Är clementin bra för magen?

Frukter eller bär som brukar ge minst gaser är de med lägst FODMAP innehåll. Så som blåbär, hallon, jordgubbar, apelsin, clementin, mogen banan, grapefrukt, mogen kiwi, papaya, annans. Dessa har generellt sätt en lägre risk att ge besvär som gaser, men de är inte helt riskfria.

Hur länge håller sig en clementin?

November till mars, med import till Sverige från huvudsakligen Marocko och Spanien. Bäst förvaras clementiner vid 0–4°C och 85–90 % relativ luftfuktighet. Känslighet: Clementinen är känslig för värme och uttorkning och även för kylskador.

Relaterade inlägg: