Hur smakar svagdricka?

Innehållsförteckning

Hur smakar svagdricka?

Hur smakar svagdricka?

En traditionell svagdricka bryggs på krossad malt, humle, vatten och jäst. Drycken smaksätts sedan med sockerkulör och sackarin samt i vissa fall med sirap. Smaken beskrivs ofta som en blandning mellan sockerdricka och mörk öl. Drycken har en mörk färg och låg alkoholhalt, vanligtvis omkring 0,8 procent.

Vilka tillverkar Trocadero?

Spendrups Bryggeri har idag tagit över varumärket Trocadero från Nordarom AB. Genom förvärvet får Spendrups ansvar för den totala produktionen av Trocadero och möjlighet att utveckla och förädla det ikoniska svenska varumärket.

Hur länge håller svagdricka?

Industrialister häller i sackarin och pastöriserar sin "svagdricka". Den går att dricka. Den håller sig åratal på butikshyllan.

Vad för slags läsk är svagdricka?

Svagdricka är en jäst maltdryck med låg alkoholhalt. Svagdricka var vardagsdryck i stora delar av Europa redan under medeltiden och bryggdes traditionellt i hemmen. Högsäsong för svagdricka var under slåttern på sommaren och vid stora högtider som julen och påsken.

När kom Portello?

Portello är en kolsyrad läskedryck som har sitt ursprung i Malmbergets bryggeri på 1920-talet. Det är en klassisk dryck i Norrland. Drycken blandas efter det gamla receptet och med riktigt socker.

Relaterade inlägg: