Hur smakar kantareller?

Innehållsförteckning

Hur smakar kantareller?

Hur smakar kantareller?

Kantareller innehåller massor av smak – mycket mer än vi klarar av att känna. Ett tips om du bara hittar några få exemplar är att låta dem puttra i rikligt med smör. Smöret tar upp smaken och blir utsökt aromsmör eller kan bres direkt på en smörgås. Svamparna smakar som vanliga stekta kantareller.

Vad kan förväxlas med kantareller?

Det finns inga giftsvampar i Sverige som liknar kantarell. Däremot kan ovana svampplockare förväxla den med narrkantarell som har skivor under hatten och saknar matvärde. Man kan också förväxla kantarell med andra ätliga svampar: Blek kantarell - blekare i färgen, läcker matsvamp!

Finns det någon svamp som liknar kantarell?

De smakar gott och det finns knappast någon giftig svamp man kan förväxla den med. En lite liknande svamp som växer i skogen heter narrkantarell (tidigare falsk kantarell) – som också är gulorange. Hatten på narrkantarellen är lite mer luden och foten är smalare och mörkare än hos kantarell.

Vad betyder kantarell på svenska?

Kantarell (Cantharellus cibarius) är en ätlig svamp som växer i löv- och barrskog. Med sitt karakteristiska utseende och tydliga smak är kantarellen en svamp som är näst intill omöjlig att förväxla med någon giftig art, vilket har gjort den till en av de absolut populäraste matsvamparna för amatörplockare.

Relaterade inlägg: