Vad är Minttu för sprit?

Innehållsförteckning

Vad är Minttu för sprit?

Vad är Minttu för sprit?

Minttu Peppermint är världens första mintlikör. Den är smaksatt med äkta pepparmynta (Mentha Piperita). Förutom att drickas som en shot passar Minttu Peppermint utmärkt med varm eller kall choklad, Minttu-kaakao som drinken kallas i hemlandet Finland.

Hur starkt är Minttu?

Minttu säljs i Finland i flaskor om 0,5 liter, 0,2 liter, och 0,04 liter med en alkoholhalt på 40 procent (50 procent för 0,2 liter). På fartyg mellan Finland/Estland/Lettland och Sverige kan man köpa 0,5 liters flaskor med en alkoholhalt på 50 procent.

Vad kostar en flaska Minttu?

Minttu Peppermint, kr | Likör på Vinguiden.com.

Hur smakar Chartreuse?

Örtig, söt smak med inslag av körvel, kummin, vanilj, päron, citrusskal och stjärnanis.

Är Minttu likör?

Minttu - legendarisk mintlikör Minttu har en uppfriskande smak av mint. Likören dricks med fördel som shot eller tillsammans med varm choklad. Idag finns ett flertal smakvariationer, inklusive lakrits, päron och chili.

När kom Minttu?

Minttu tillverkas i Åbo och lanserades första gången 1979.

Hur länge håller Minttu?

Öppnar du inte dina flaskor håller de i princip hur länge som helst. – Du kan spara dem mycket länge. Spritdrycker, med undantag för grädd- och ägglikör, har näst intill obegränsad hållbarhet, skriver Systembolaget på sin sajt.

Hur stark är grön Chartreuse?

Chartreuse[redigera | redigera wikitext] Den innehåller 130 olika örter, samt vatten och socker. Den ört som sägs ge likören dess karakteristiska smak är kvanne. Grön Chartreuse har en alkoholhalt på 55 %, och Gul Chartreuse 40 %.

Relaterade inlägg: