Vad tycker folk i andra länder om Sverige?

Innehållsförteckning

Vad tycker folk i andra länder om Sverige?

Vad tycker folk i andra länder om Sverige?

Sverigebilden runt om i världen är, enligt en undersökning av Nämnden för Sverigefrämjande i utlandet, övervägande positiv, men landet är inte riktigt så känt som många svenskar tror. Mest känt är Sverige för välfärdssamhället, Ingmar Bergman, ABBA, Nobelpriset och stora företag som Volvo och Ikea.

Vad är unikt i Sverige?

Enligt World Values Survey är Sverige det land i världen som är mest unikt när det gäller sekulära/rationella värderingar och självuttryck.

Hur ses Sverige utifrån?

Sverigebilden 2019 visar: Sverige rankas främst av 50 länder i NBI för vårt skydd av miljö och naturresurser och uppfattas både i den studien och andra index som ett land som tar ansvar i det internationella klimatarbetet. Sverige utmärker sig också positivt på områden som handlar om samhällsstyre och globala frågor.

Vad vill du veta om Sverige?

3. Femte största landet i Europa (sett till yta) Sveriges totala landytan uppgår till 447 435 km2 vilket gör det till ett av Europas största länder. Men trots det har vi den andra lägsta befolkningsmängden per kvadratkilometer i Europa.

Hur rankas Sverige?

Sverige i välståndsligan 2020 OECD sammanställer varje år medlemsländernas köpkraftsjusterade BNP per capita i den så kallade välståndsligan. ... 2020 låg Sverige på plats nummer tio i rankingen, vilket är en svag placering historiskt sett. Under de senaste tio åren har vi varit uppe på som högst en sjundeplats år 2011.

Relaterade inlägg: