Hur blir sparris vit?

Innehållsförteckning

Hur blir sparris vit?

Hur blir sparris vit?

GRÖN ELLER VIT Sparrisen är av naturen grön, men blir ljus omde får växa upp täckta av jord. Det är uppkupningen av jord över plantorna som gör skillnaden mellan grön och vit sparris.

Måste man skala vit sparris?

Grön sparris behöver oftast inte skalas men man kan göra det om den är grov och har ett tjockt och trådigt skal. Enligt Pontus är det enkelt att veta hur mycket av sparrisen som ska skäras bort, trixet är att böja den tills den bryts av. – Den gröna sparrisen är mjäll och har en kraftig smak.

Hur man odlar sparris?

VÄXTPLATS OCH JORD Sparris trivs i öppet, soligt läge på djup, ogräsfri, mull- och sandhaltig jord med normalt pH-värde (6–7). Den klarar att växa i lerjord men trivs inte lika bra och skotten blir tunnare. Sparris tycker om värme men övervintrar och klarar sig bra även i kallt klimat.

Var kommer sparris ifrån?

Älskad grönsak av kungar och kejsare, men också som verksamt läkemedel. Sparrisen kommer ursprungligen från områden kring Svarta havet och Medelhavet. Man tror att människan har odlat och ätit sparris i 5000 år. Antikens stora läkare Hippokrates beskriver växten som läkeväxt c.

Var kan jag köpa vit sparris?

Sparris Vit Klass 1 500g | Willys.

Vad är sparris släkt med?

Sparris är en liljeväxt och är släkt med vitlöken och purjolöken.

Relaterade inlägg: