Vad är en träställning?

Innehållsförteckning

Vad är en träställning?

Vad är en träställning?

En träställning är helt uppbyggd av trä, normalt lösvirke. Träställningen har heller ingen tillverkare och det finns inte några typfall. De måste alltså bli dimensionerade i varje enskilt fall. Man kan säga att rörställningar och träställningar tillverkas varje gång de uppförs.

Vilket är högsta tillåtna avstånd mellan vägg och ställning?

2.2.8. Ställning ska placeras så att avstånd mellan plattformar och byggnadens fasad inte överskrider 0,2 m. Om avstånd från byggnaden är större än 0,2 m eller om ställningen är fristående ska skyddsräcken och fotlister monteras på dess inre sida.

Hur bred är en byggnadsställning?

Bredden på en sektion av fasadställning är vanligtvis 3 meter (exakt 307 cm) men vi har även andra bredder för att kunna anpassa ställningen efter våra kunders önskemål. Ju bredare en ställning är ju större yta täcker den förstås in utan att man behöver förflytta ställningen.

Vilken byggställning ska man köpa?

Jag skulle satsa på en begagnad rullställning i alumnium. De är väldigt lätta att bygga och går att flytta på eftersom de ofta går på hjul.

Vad menas med att ta ställning?

Ta Ställning betyder ungefär detsamma som fatta beslut.

Hur stor får glipan vara mellan vägg och ställning?

Avståndet vägg – bomlag ska vara så litet som möjligt. Det ska vara så litet som praktiskt möjligt och får normalt aldrig vara större än 30 cm. Eventuellt kan skyddsräcke behövas även på insidan.

Vilken typ av arbeten skall normalt rullställningar användas till?

I rullställningar beror det på hur högt det är från marken till rullställningens översta arbetsplan – är det max 2,5 meter är vertikal stege tillräckligt. Vid större höjder ska det vara antingen lutande stege, trappstege eller trappa. Man ska välja det som behövs med tanke på det arbete man ska utföra.

Relaterade inlägg: