Varför är det viktigt att ta in vätska vid träning när det är kallt?

Innehållsförteckning

Varför är det viktigt att ta in vätska vid träning när det är kallt?

Varför är det viktigt att ta in vätska vid träning när det är kallt?

Du får vätskebrist lättare på vintern Slutligen förångas svetten snabbare från kroppen och man upplever därför inte att man förlorar lika mycket vätska. Det gör att det är lätt att slarva med vätskeintaget och därför bör man tänka lite extra på sitt vätskeintag (vatten).

Vad ska man tänka på när man lägger upp träningsprogram?

Lägg detaljnivån på din plan så att den är tydlig och att du klarar av att följa upp och justera den under tiden. Det är lätt att bli för ambitiös när du gör din planering och då kan du riskera att fastna i detaljer och tappa helhetsperspektivet. Här gäller det att hitta en balans och nivå som passar dig.

Vad är viktigt att få i sig när man tränar?

Och du ska äta något som innehåller både kolhydrater och protein. Helt enkelt för att kolhydrater är kroppens bensin som gör att du orkar genom hela passet och inte får soppatorsk efter halva. Och proteinet gör att du håller dig mätt längre och bygger upp kroppen efter träningen.

Hur påverkar kyla konditionen?

De flesta vet att löptempot brukar sjunka när det är varmt ute. Men kyla påverkar också löptempot negativt. Se här hur många procent långsammare du blir i vinterkylan – och hur mycket du tappar på en mil.

Hur kallt kan man träna fotboll?

Enligt regelboken ska matcher där temperaturen understiger 15 minusgrader vid matchstart, skjutas upp. Information som kan vara bra att ha med sig även vid träningar och annan aktivitet.

Hur kallt kan det vara när man springer?

Spring gärna ute – ner till -15°C Det enda du inte ska experimentera med som nybörjare är att springa i kallare temperaturer än -15°C. Luftrören ansträngs nämligen mer i kyla och då kan man behöva använda en värmeväxlare.

Relaterade inlägg: