Hur effektiv är en frånluftsvärmepump?

Innehållsförteckning

Hur effektiv är en frånluftsvärmepump?

Hur effektiv är en frånluftsvärmepump?

En frånluftsvärmepump med varvtalsreglerad kompressor kan i ett hus med golvvärme på 120 kvadratmeter spara mellan 60 – 65 % av energibehovet för varmvatten och värme. Detta ger en besparing på 9 700 till 10 600 kilowattimmar per år. Värmepumparnas årsvärmefaktor ligger på 2,5 till 3,0.

Vad känner du till kring frånluftsvärmepumpar?

frånluftsvärmepumpen återbrukar värmen i den luft som ventileras ut, så fungerar den även när det blir kallt på vintern. Pumpen känner själv av inomhusklimatet och kan på så sätt reglera värmen på egen hand. Detta gör systemet effektivt och du sparar mycket på ditt smarta värmesystem.

Hur länge håller en frånluftsvärmepump?

En luft/luftvärmepump är mer ett komplement till ett befintligt värmesystem, så det beror väldigt mycket på förutsättningarna och hur den får jobba. Men 10-15 år kan man nog räkna med. Frånluftsvärmepumpar brukar hålla 15 år.”

Hur fungerar NIBE frånluftsvärmepump?

En frånluftsvärmepump återanvänder alltså energi ur gammal förbrukad luft. Lite förenklat går det till att en fläkt suger ut ventilationsluft ur samtliga våtutrymmen i ditt hus. ... Den cirkulerande luften tas in i husets kanalsystem, och den uppvärmda rumsluften leds till värmepumpen där energin i luften återvinns.

Relaterade inlägg: