Vad säger Pippi?

Innehållsförteckning

Vad säger Pippi?

Vad säger Pippi?

Filtrerar på Fina lilla krumelur, jag vill inte bliva stur. Det är ingen ordning på allting och man hittar inte vartenda dugg. Nej, jag lider inte av fräknar”, sa Pippi.

Var spelade man in Pippi på de sju haven?

Scenerna från piratstaden spelades in i Jugoslavien, i staden Budva i nuvarande Montenegro. Därefter filmade man söderhavsscenerna på Barbados. Sjörövarnästet var däremot uppbyggt vid kastellet i Vaxholm! Ett stort antal statister deltog i inspelningarna, däribland filmteamet själva.

Hur gammal är Pippi i böckerna?

Pippi Långstrump är en nioårig flicka som en dag ensam flyttar in i Villa Villekulla i den lilla staden. Med sig har hon sin apa, Herr Nilsson, och sin häst, Lilla Gubben. Dessutom har hon en kappsäck full med gullpengar. Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump är en märkvärdig flicka.

Hur kan Pippi vara så stark?

Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump är en märkvärdig flicka. Hon har en mamma som är en ängel i himlen och en pappa som är kung på Kurrekurreduttön i Söderhavet – dessutom är hon starkast i världen. Pippi är oberoende av vuxna, hon klarar sig utmärkt själv.

Relaterade inlägg: