Hur ser UV-strålning ut?

Innehållsförteckning

Hur ser UV-strålning ut?

Hur ser UV-strålning ut?

Ultraviolett strålning, även känt som UV-strålning och UV-ljus, är elektromagnetisk strålning vars våglängd är kortare än det synliga ljusets. Förledet ultra (latin för 'bortom') kommer av att UV-strålningen befinner sig bortom det mest kortvågiga violetta ljuset i ett spektrum.

Vad menas med UV beständig?

UV-beständighet hos plaster uppnås i regel genom användning av additiver såsom UV-stabilisatorer, svart färg (i regel genom användning av sot) eller skyddande ytbeläggningar (färg, metallisering). Tillsats av sot är ett billigt och i regel mycket effektivt sätt att skapa UV-beständiga plaster.

Vad är UVA-strålning?

  • UVB-strålning 1 Det är framför allt UVB-strålningen som gör att vi bränner oss om vi solar för mycket. 2 Den gör också att huden åldras och kan ge upphov till hudcancer. 3 UVB tränger inte lika långt ner i huden som UVA gör.

Vad är ultraviolett strålning?

  • Ultraviolett strålning, även känt som UV-strålning och UV-ljus, är elektromagnetisk strålning vars våglängd är kortare än det synliga ljusets. Förledet ultra (latin för 'bortom') kommer av att UV-strålningen befinner sig bortom det mest kortvågiga violetta ljuset i ett spektrum.

Vilka egenskaper har UVB-strålningen?

  • UVB-strålningen har även dessa egenskaper: 1 Att starta produktionen av D-vitamin i huden. 2 Att öka produktionen av vissa celler i huden och göra den tjockare. 3 Att öka mängden pigment i huden.

Relaterade inlägg: