När öppnar Norge gränsen till Västra Götaland?

Innehållsförteckning

När öppnar Norge gränsen till Västra Götaland?

När öppnar Norge gränsen till Västra Götaland?

Den första etappen börjar imorgon lördag klockan 16. Då blir det bland annat tillåtet för EU/EES-invånare att resa in i Norge. Kravet på att sitta i karantän efter inresa försvinner också för de flesta ovaccinerade svenskar, men kvarstår för personer från röda regioner.

När öppnad gränsen till Norge?

Öppna gränser för fullvaccinerade. Norge har gradvis lättat på inreserestriktionerna. Just nu, den 11 oktober 2021, är gränsen öppen för dig som: Är fullvaccinerad och har ett giltigt covidbevis.

Vilka gränsövergångar till Norge är öppna?

Resor och trafik mellan Sverige och Norge I Norrbottens län finns två gränsövergångar mot Norge; i Arjeplogs kommun (väg 95) och i Kiruna kommun (väg E10).

När öppnar Värmland?

Norska regeringen har fått mycket kritik för att gränsövergångarna i norra Värmland har varit stängda under hela pandemin. Men senast den sjätte oktober ska alla gränsövergångar till Norge öppnas, det meddelar nu norska justitie- och beredskapsdepartementet.

Får Västerbotten åka till Norge?

Västerbottens län går från grönt till rött på Norges lista när det gäller kraven för inresa och karantän. ... De som har rätt att komma in i Norge måste ha ett negativt testcertifikat före inresan, fylla i registreringsformuläret, testa sig vid gränsen vid ankomst och de måste vara i inresekarantän.

Är gränsen mellan Värmland och Norge öppen?

Från och med nu är det förbjudet att passera gränsen på 19 vägar i Dalarna och Värmland från Norge. Trafik hänvisas till de anvisade gränsövergångarna.

Vilka vägar är öppna in i Norge?

Det är endast de så kallade Europavägarna håller öppet mellan Sverige och Norge, alltså E6, E10, E12, E14, E16 (stängt mellan 15.30-08.00 alla dagar), E18 samt riksvägarna 61 och 95.

Är kornsjö gränsen öppen?

Öppet året om med varierande tider. Vår och höst vanligtvis fre-sön 11-16, samt under sommaren kl 11-17.

Får norrmän åka till Värmland?

Efter en lång väntan, och saknad, öppnar nu Norge upp gränsen mot Värmland!!! ... 14 lade den norska regeringen fram de nya reseråden där man ger Värmland, Örebro, Östergötland, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne grönt. Det innebär att norrmän och värmlänningar kan resa över gränsen utan att omfattas av karantän.

Relaterade inlägg: