Vad är ABS förkortning för?

Innehållsförteckning

Vad är ABS förkortning för?

Vad är ABS förkortning för?

ABS (på tyska Antiblockiersystem, engelska anti-lock braking system) är ett tekniskt system på motorfordon som förhindrar att hjulen låser sig när man bromsar. Syftet och fördelarna med detta är dels att styrförmågan bibehålles vid hårda inbromsningar samt att bromssträckan förkortas.

Vad betyder Skicka ABS?

ABS = Antilock Braking System. ABS = Antilock Braking System. Vilket på Svenska betyder blockeringsfria bromsar.

Hur fungerar ABS-bromsar?

Vad är ABS-bromsar? ... ABS-systemet fortsätter därefter att bromsa bilen så fort som möjligt, men utan att det blir för kraftig så att hjulen låser sig igen. När däcken rullar igen är du kapabel att styra bilen trots att du bromsar kraftigt. Du kan alltså väja för ett hinder på vägen och bromsa hårt på samma gång.

Vad är ABS nackdelar?

Bromsar du hårt i en gammal bil utan ABS-bromsar låser sig hjulen. Då kan du inte styra. – Det var viktigt förr att du tryckte ner frikopplingen och sedan pumpbromsade, för att kunna styra, säger Jörgen. Moderna bilar är utrustade med ABS-bromsar.

Hur vet jag om jag har ABS?

Du kan enkelt kontrollera ABS bromsarna manuellt genom att göra en kraftig inbromsning. ABS bromsar har stora fördelar. En av de största fördelarna med ABS bromsar är att hjulen aldrig låser sig i samband med kraftiga inbromsningar. Risken för sladd minskar avsevärt.

Relaterade inlägg: