Vad symboliserar den syrianska flaggan?

Innehållsförteckning

Vad symboliserar den syrianska flaggan?

Vad symboliserar den syrianska flaggan?

Syrianska flaggan består av en bevingad örn. Den röda färgen symboliserar lidandet folket fått utstå genom tiderna. Den gula färgen är en symbol för syrianska folkets hopp.

Vad är en syrian?

Assyrier/syrianer (ibland även kaldéer; syriska: ܐܬܘܪ̈ܝܐ ܣܘܪ̈ܝܝܐ, Āṯūrāyē Sūryāyē) är en kristen etnisk folkgrupp som delar kultur, religion och ursprung, och talar en variant av arameiska. De har i huvudsak bott i Irak, Turkiet, Iran, Syrien och Libanon.

Vart kommer syrianer från?

Syrianer härstammar från den semitiska folkstammen och tillhör ursprungsbefolkningen i Turkiet, Syrien, Libanon och Irak. Syrianer, som även kallas för araméer, har levt i Turkiet i flera tusen år och i Mellanöstern från 2300-talet f.

Vad pratar syrianer för språk?

De nyaraméer som identifierar sig med det fornassyriska riket kallar sig assyrier och språket för assyriska. Vi talar alltså samma språk och samma dialekt, turabdinska, men kallar den olika beroende på vår identitet. Namnkonflikten syns tydligt i den officiella benämningen på språket som är assyriska/syrianska.

Har syrianer ett land?

Sedan 300 e.kr. lever syrianerna utan en egen stat. Vid det osmanska rikets sönderfall efter första världskriget ville segermakterna upprätta en ny ordning i Mellanöstern. ... Mellanösterns moderna gränser har styckat syrianernas landområde och splittrat folket, som idag lever under svåra förhållanden i dessa länder.

Relaterade inlägg: