Hur många fastigheter äger Balder?

Innehållsförteckning

Hur många fastigheter äger Balder?

Hur många fastigheter äger Balder?

Antalet aktieägare ökar med mer än 50 procent under året och uppgår vid årsskiftet till cirka 4 900. Per den 31 december äger Balder 432 fastigheter till ett redovisat värde om 14,4 Mdkr.

Vad äger Balder?

Huvudägare i Fastighets AB Balder är Erik Selin Fastigheter AB som äger 35,1 % av kapitalet och 48,8 % av rösterna. Övriga större ägare är Arvid Svensson Invest AB och Swedbank Robur fonder. Antalet aktieägare är för närvarande ca 22 000.

Hur många lägenheter äger Balder?

Per den 31 december äger Balder 432 fastigheter till ett redovisat värde om 22,3 Mdkr. Under 2013 förvärvade Balder Bovista Invest AB, en affär som bestod av 4 300 lägenheter.

Vad hände med Balder 2000?

Nuvarande Balder bildades exempelvis ur IT-bolaget Enlight år 2005. ... Samtidigt kan det vara värt att påminna om vad som hände med Skanska-avknoppningen Drott, som på den tiden ville bli i särklass störst och köpte upp inte bara Balder. Drott slutade självt på styckbänken och delades upp i mer fokuserade fastighetsbolag.

Hur mycket omsätter Balder?

Koncernnyckeltal 2020-12 (tkr)
Omsättning
Res. e. fin
Årets resultat
Summa tillgångar1

Vad har hänt med Balder Liseberg?

En legendarisk åkupplevelse i genuint trä. Ta en tur så förstår du varför! Balder är tillfälligt stängd under Jul på Liseberg 2021.

Vad är det för fel på Balder Liseberg?

Balder är 1070 meter lång och dubbelt så hög som den gamla träbergbanan. Maxhastigheten är 90 km i timmen och första backen har en fallvinkel på hela 70 grader! Färden tar drygt två minuter och under tiden upplevs negativa g-krafter (känslan av att man lättar från sätet) inte mindre än tio gånger.

Hur rik är Erik Selin?

5,4 miljarder USD (2022) Erik Selin/Net worth

Hur mycket är Erik Selin god för?

5,4 miljarder USD (2022) Erik Selin/Net worth

Hur många anställda har Balder?

Sedan resan startade 2005 har det gått snabbt fram. Vi har gått från att vara en mindre aktör till en koncern med över 800 kollegor som alla strävar efter att skapa trygga områden där människor vill bo och nya affärer utvecklas. Vi erbjuder allt från hyres- och bostadsrätter till kommersiella lokaler och hotell.

Relaterade inlägg: