Hur mycket tjänar en civilingenjör efter skatt?

Innehållsförteckning

Hur mycket tjänar en civilingenjör efter skatt?

Hur mycket tjänar en civilingenjör efter skatt?

Med 10 års yrkeserfarenhet var medianlönen för civilingenjörer utan chefsbefattning ca 46 000, och efter 20 år i arbetslivet 55 000 kr per månad. Medianlönen för chefer med motsvarande erfarenhet var ca 12 000 respektive 14 000 kronor högre. Lönerna kan också vara betydligt högre för chefer med stort ansvar.

Hur svårt är kemi?

Det är dock svårt att uttala sig generellt om svårighetsgrader eftersom det är individuellt. Kemi (åtminstone första kursen på gymnasiet) innehåller relativt lite matematik i jämförelse med fysiken. Plugga så ska du se att det går bra. Att gå in med inställningen att något är svårt är det dummaste man kan göra.

Vad är en utvecklingsingenjör?

Som utvecklingsingenjör kommer du att utforma och utveckla morgondagens företag, affärer, produkter och tjänster. Utvecklingsingenjörsprogrammet ger dig en bred bas med en unik helhetssyn på teknik, ekonomi och samhällsfrågor. Du får kunskap om både produktutveckling, entreprenörskap och innovationsledning.

Hur mycket tjänar en civilekonom efter skatt?

Rekommenderad ingångslön är 30 000 kronor och arbetsmarknaden följer detta ganska väl. 10 år efter examen är månadslönen (median) för en privatanställd civilekonom och ekonom 46 750 kr, för statligt anställd 44 000 kr och för anställd inom kommun eller landsting 39 000 kr.

Relaterade inlägg: