Hur mycket ska man ta betalt som DJ?

Innehållsförteckning

Hur mycket ska man ta betalt som DJ?

Hur mycket ska man ta betalt som DJ?

En oerfaren DJ brukar oftast få 500 kronor i arvode medan de lite mer erfarna kan få ett gage på 1200 kronor för en kväll. De mer kända kan tjäna 20000 kronor på ett gig. Musikerförbundet anser att minimilönen för en spelning på tre timmar bör ligga på 1500 kronor för en DJ.

Hur mycket tjänar Marshmello?

Men på 2017 års lista finns också två DJs som inte tidigare tagit plats på den, nämligen The Chainsmokers (38 miljoner dollar) och Marshmello (21 miljoner dollar).

Vilka DJ tjänar mest?

Dj:n som drar in mest stålar är för sjätte året i rad Calvin Harris, som under det senaste året tjänade hela 425 miljoner kronor. De 2,3 miljarder som topp 10 sammanlagt drog in det senaste året är en något lägre siffra än förra årets 2,64 miljarder.

Hur mycket pengar har Avicii?

Hur mycket pengar Aviciis musik drar in efter hans död är svårt att säga. Under sina mest framgångsrika år var Tim Bergling en av de som tjänade mest i världen inom yrket. 2014 drog han enligt Forbes in drygt 267 miljoner kronor, framför allt på spelningar och lukrativa samarbeten med bolag som Volvo och Ralph Lauren.

Relaterade inlägg: