Vad gör en Förvaltningsekonom?
Vad gör en Förvaltningsekonom?
Vad gör en Förvaltningsekonom? Enligt statistiska centralbyråns Standard för svensk yrkesklassificering (SSYK) beskrivs en Förvaltningsekonom på följande sätt: Utför annat ekonomiskt specialistarbete än inom 2411–2415. Exempel på arbetsuppgifter: Budget- och skuldrådgivning, fastighetsvärdering m.m.
Vad har en ekonom i lön?
Rekommenderad ingångslön är 30 000 kronor och arbetsmarknaden följer detta ganska väl. 10 år efter examen är månadslönen (median) för en privatanställd civilekonom och ekonom 46 750 kr, för statligt anställd 44 000 kr och för anställd inom kommun eller landsting 39 000 kr.
Hur blir man Förvaltningsekonom?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom ekonomi. Du känner dig trygg med att arbeta i ekonomisystem och IT-baserade kalkyleringsprogram och har du tidigare arbetat med ekonomi i offentlig förvaltning är det ett plus.
Vad tjänar man som enhetschef?
Inom vissa statliga myndigheter kallas enhetschef för sektionschef. Enhetschefens roll är att se till att verksamheten bedrivs och innebär personalansvar för en grupp medarbetare. Medianlönen för en enhetschef är 61 400 kr i månaden, enligt Fackförbundet ST:s lönestatistik.