Vad jobbar en banktjänsteman?

Innehållsförteckning

Vad jobbar en banktjänsteman?

Vad jobbar en banktjänsteman?

Kort om banktjänstemän Som banktjänsteman har man ofta ett utåtriktat arbete med mycket kontakt med kunder. In- och utlåning, köp och försäljning av värdepapper, regelverksefterlevnad, riskanalys, utlandsbetalningar och krediter är exempel på sådant en banktjänsteman arbetar med.

Vad är skyddsombudet?

  • Skyddsombudets uppgift är att arbeta för en bra arbetsmiljö och bevaka att det finns skydd mot ohälsa och olycksfall i arbetet. Skyddsombudet, eller arbetsmiljöombudet som det också kallas, ska även bevaka att arbetsgivaren uppfyller kraven i arbetsmiljölagen.

Vad är ett skyddsombud i arbetsmiljölagen?

  • Arbetsgivaren och de anställda ska samarbeta för att skapa en god arbetsmiljö. Det står i arbetsmiljölagen. Ett skyddsombud (arbetsmiljöombud) är arbetstagarnas valda ombud i arbetsmiljöfrågor, men har inget eget ansvar för arbetsmiljön. Skyddsombudets uppgifter . Skyddsombudet ska delta vid planering av alla frågor som berör arbetsmiljön.

Har du rätt att agera som skyddsombud?

  • Arbetsmiljölagen ger dig som skyddsombud bland annat rätt att: begära att arbetsgivaren genomför åtgärder för att åstadkomma en bra arbetsmiljö. avbryta arbeten som kan leda till omedelbar och allvarlig fara för arbetstagares liv eller hälsa. Som skyddsombud har du även rätt att agera i förhållande till den som råder över ett arbetsställe och i ...

Relaterade inlägg: