Hur vet man om en citron är mogen?

Innehållsförteckning

Hur vet man om en citron är mogen?

Hur vet man om en citron är mogen?

Du behöver inte vänta på att citronen ska trilla ner själv. Du kan känna på frukten - är den som din citron stor, gul och redan lite mjuk, kan den till och med vara på väg att bli övermogen, så ta citronen och använd den.

När ska man plocka citron?

Citronerna ska sitta kvar på plantan tills frukterna är färdiga att skörda. Det kan ta någonstans mellan 5-10 månader från blomningen räknat, så det kan till och med hända att du hinner få nya blommor på trädet innan de "gamla" frukterna har mognat.

Kan man ha citronträd inomhus?

Att övervintra ett citronträd hemma i bostaden är inte det lättaste. Det är ofta alldeles för varmt och torrt inomhus och det är därför trädet torkar och tappar bladen. Citrus får nämligen aldrig torka ut helt men får heller inte övervattnas - därför älskar den det fuktiga klimatet i badrummet. Men då krävs fönster!

Hur ofta vattnar man citronträd?

Vattning citronträd Själva jorden som ditt citronträd står i ska hela tiden hållas lätt fuktig och det är bra om du kan använda dig av vatten som är mjukt, gärna regnvatten om det finns tillgängligt. Citronträdet ställer höga krav på rätt fuktighet, se till att det varken är för blött eller för torrt i jorden.

Hur lång tid tar det för en citron att mogna?

9 månader kan det ta för citroner att mogna. Själv har jag också ett citronträd med frukt som står i övervintringsväxthus där jag har minst 5 grader, så mina behöver nog 12 månader att mogna.

Hur lång tid tar det för en citron att bli gul?

Det är inte ovanligt att man kan få vänta både åtta och nio månader, ibland nästan ett helt år, på att få mogna, gula citroner.

Hur får man citron att blomma?

Ha den gärna på vindskyddad plats och tillsätt näring (för medelhavsväxter) i vattnet varannan vecka från vår till sensommar. När försommaren kommer bildas doftande och vita blommor och därefter kommer frukterna. Vattna regelbundet, och låt jorden torka upp emellanåt.

Hur sköter man ett citronträd på vintern?

CITRUSTRÄD

  1. Bäst läge under vintern är ett ljust svalt läge. Citrus klarar inte minusgrader och måste därför övervintras inomhus. ...
  2. Ställ dem så ljust som möjligt och inte över ett påslaget element. ...
  3. Vattna igenom jorden ordentligt och regelbundet. ...
  4. Vrid inte på citrusträdet under vintern. ...
  5. Ge ingen näring under nov-mars!

Relaterade inlägg: