Vart tar Höftlyft?

Innehållsförteckning

Vart tar Höftlyft?

Vart tar Höftlyft?

Precis som namnet antyder så lyfter du din höft för att på så vis komma åt området omkring lår, rumpa och bål. Ibland kallar man höftlyften för hip thrust vilket är höftlyft på engelska. Du kan köra höftlyft med ett ben i golvet och övningen kan justeras med vikt och med olika vinklar mot golv och bänk.

Vilka muskler tränas vid Rumplyft?

Rumplyft. Varför: Rumplyft är en annan väldigt effektiv rumpövning som är väldigt lik höftlyft i dens rörelse. Tips: Du kan använda dig av ett gummiband runt dina knän för att göra denna övning tyngre. Muskler: Rumplyft är en övning som främst fokuserar på höften och rumpan, men även på benen.

Vad ska man tänka på vid Höftlyft?

I höftlyft är det viktigt att tänka på bäckenets position, ett tips som underlättar är att pressa hakan neråt snarare än att titta upp i taket. Spänn sätet hårt när du kommer upp. Det kan hända om du har fötterna för långt ifrån sätet, sträva efter 90 grader i knäna när du gör övningen.

Vad är Rumplyft bra för?

Rumplyft. Efter massiv viktnedgång kan det finnas överskottshud på rygg och rumpa. Man kan då välja att göra ett rumplyft, även kallat Lower Body Lift. Genom att ta bort hud ovanför rumpan kan huden spännas åt mellan rygg och rumpa, vilket skapar ett lyft.

Relaterade inlägg: