Vad vill Greenpeace göra?

Innehållsförteckning

Vad vill Greenpeace göra?

Vad vill Greenpeace göra?

Greenpeace är en oberoende organisation som agerar för att förändra attityder och beteenden, skydda och bevara miljön och verka för fred.

Vad har Greenpeace gjort?

1971 bestämde sig en grupp fredsaktivister för att protestera mot USA:s kärnvapentester. Det var starten för Greenpeace, som idag är världens största oberoende miljöorganisation. Än idag arbetar vi för fred och en värld utan kärnvapen, men vi har även växt till en organisation som är så mycket mer.

Vad jobbar Greenpeace för?

Greenpeace är en oberoende, global miljöorganisation som arbetar med att konfrontera miljöförstöring och driva fram lösningar för en värld i ekologisk balans.

Hur får Greenpeace pengar?

Greenpeace tar enbart emot gåvor från privatpersoner och stiftelser. PoskodLotteriet är en stiftelse som bidrar med sitt överskott till den ideella sektorn, och Greenpeace har varit en av dess förmånstagare sedan 2008. Detta innebär att Greenpeace årligen får ett bidrag från lotteriet för att bedriva kampanjverksamhet.

Vart grundades Greenpeace?

1971, Vancouver, Kanada Greenpeace/Founded

Vilka frågor jobbar Greenpeace med?

Greenpeace är världens största oberoende miljöorganisation som agerar för att förändra attityder och beteenden, skydda och bevara miljön och verka för fred. Vi existerar för att vår sköra planet förtjänar en röst. Sedan 1971 har vi, tillsammans med människor världen över, arbetat för att skydda vår planet.

Relaterade inlägg: