Hur ska en rumsgran skötas?

Innehållsförteckning

Hur ska en rumsgran skötas?

Hur ska en rumsgran skötas?

Rumsgranen vill ha mer vatten sommartid, jorden ska hållas lätt fuktig medan du kan vara mer sparsam med vattningen under vintern särskilt vid sval placering. För mycket vatten eller för varm placering kan göra att rumsgranen barrar. Växten håller sig fräschare om den får en sväng i duschen då och då.

Vilken jord ska rumsgran ha?

Plantering: Plantera om, i rhododendronjord, i större kruka med några års intervaller. Klipp bort gulnade kvistar regelbundet men bekär aldrig toppen. Rumsgranen är en växt med karaktär med dina mjuka barr på grenar som växer i våningar.

Kan man plantera ut en rumsgran?

Det fina med rumsgranen är att den kan sparas till nästa år. Du har den inomhus över vintern. När det går att plantera utomhus sätter du ut granen i trägården där den växer till sig. Då ska den stå i lite halvskugga och kräver mer vatten.

Varför slokar min rumsgran?

Om din rumsgran barrar beror det troligtvis på att den står för varmt eller får för mycket vatten under vintern.

Hur länge håller en Rumsgran?

Rumsgran – granen som håller året runt.

Hur ofta ska man vattna en gran i kruka?

Rumsgranen är en relativt lättskött krukväxt. Jorden ska hållas lätt fuktig med kalkfritt vatten. Om rumsgranen barrar beror det troligen på att den står för varmt eller att den får för mycket vatten under vintern. En gång i veckan under perioden vår till höst kan en halv dos näring tillsättas i vattnet.

Kan man ta skott på Rumsgran?

Man kan föröka rumsgran under sommaren genom att ta 15-20 centimeter långa sticklingar och sätta dem i en sand/torvblandad jord.

Kan man klippa en Rumsgran?

Beskär aldrig toppen eftersom växten då förlorar sitt symmetriska utseende. En beskärning gynnar inte heller förgreningen. Döda, gulnade kvistar kan klippas eller plockas bort. Rumsgranen sägs ge äktenskaplig lycka.

Hur ofta ska man vattna enar?

Denna växt trivs bäst i jord som är lätt, torr och mager - då den inte trivs om jorden är för blöt. För redan uppvuxna och väl etablerade enarbehöver du inte tänka på att vattna då de själva klarar av sin vattenförsörjning, givet att marken där den står är normal.

Kan man ha gran i kruka?

Ska granen stå i kruka bör den efter inköp planteras om i en större. Ju större kruka desto mer jord och fukt får den och din barrväxt kommer inte att torka ut för snabbt. Blanda även i långtidsverkande gödsel. Vattna igenom krukan ordentligt så att jorden och växtens rotsystem binder ihop sig.

Relaterade inlägg: