Vad hände efter att Malala blev skjuten?

Innehållsförteckning

Vad hände efter att Malala blev skjuten?

Vad hände efter att Malala blev skjuten?

Malala Yousafzai, 16, överlevde mirakulöst efter att ha blivit skjuten av talibaner på väg hem från skolan - på grund av sin kamp för flickors rätt till utbildning. Ikväll gästar hon SVT:s "Skavlan". – Det är bättre att tala och sedan dö, säger hon till Fredrik Skavlan.

Hur var Malalas uppväxt?

Malala föddes i en vacker dalgång i Pakistan och tillbringade barndomen med sin familj och sina lekkamrater. När hon blev lite äldre började hon engagera sig för flickors rätt till utbildning, eftersom talibaner tidvis förbjöd flickor i Swatdalen att gå i skolan.

Vilka mänskliga rättigheter kämpar Malala för?

Malala överlevde mirakulöst och har sedan blivit en symbol för kampen för flickors rätt till utbildning. Malalas orädda kamp har skapat en global rörelse för flickors rätt till skolgång med stöd av FN. 2014 mottog hon Nobels fredspris och blev därmed som 17-åring den yngsta fredspristagaren i historien.

Var blev Malala Yousafzai skjuten?

Malala Yousafzai skjuten i staden Mingora i Pakistan. Hon var 14 år gammal. Malala Yousafzai träffades med ett skott i huvudet och ett skott i nacken. Hon sköts när hon var på väg hem från skolan.

Hur många år var Malala när hon blev skjuten?

Den 9 oktober 2012 sköts den då 15-åriga Malala Yousafzai i huvudet av talibaner när hon var på väg hem från skolan.

Relaterade inlägg: