Vad mäter en elmätare?

Innehållsförteckning

Vad mäter en elmätare?

Vad mäter en elmätare?

Din elmätare mäter och visar hur mycket el du använder hemma. På Mina sidor kan du få en överblick av din användning och beställa mätning per timme. Vi ser till att du har en fungerande mätare och ansvarar för att byta ut eller flytta din mätare när det behövs.

Varför byte av elmätare?

De huvudsakliga syftena med utbytet av elmätare är att med hjälp av de nya, modernare elmätarna och deras funktioner underlätta för konsumenter som är intresserade av energibesparingar samt att möjliggöra en ökad och billigare introduktion av mikroproduktion.

Vad innebär smart elmätare?

Med en smart elmätare kan du följa din elförbrukning per timme på Mitt E. ON. För dig som har egen elproduktion, till exempel solceller på taket, kan mätaren även visa överskottet av din produktion som skickas ut på elnätet.

När läses elmätaren av?

Mätaren läses av automatiskt och på fakturan ser du din faktiska elanvändning. Våra elmätare lagrar information om hur mycket el du använder och skickar den till oss. Elmätaren sänder varje kväll en signal till våra system – på så sätt vet vi att elmätaren är igång.

Relaterade inlägg: