Vad kan någon göra med min IP?

Innehållsförteckning

Vad kan någon göra med min IP?

Vad kan någon göra med min IP?

Någon kan använda din IP för att hacka din enhet. Internet använder portar samt din IP-adress för att ansluta. Det finns tusentals portar för varje IP-adress, och en hacker som har din IP kan prova alla dessa portar för att tvinga fram en anslutning, till exempel ta över din telefon och stjäla din information.

Hur kan jag dölja min IP adress?

Det enklaste sättet att ändra eller dölja sin IP-adress är med en pålitlig VPN. Det enklaste sättet att komma I gång är genom att: Installera en pålitlig VPN-app på din dator eller mobil, ladda ned precis som vilken annan app. Aktivera VPN i appen.

Hur vet jag om jag har en publik IP-adress?

Det allra vanligaste är dock att hemmaroutrar är förberedda för att använda något IP-nät som börjar med “192.168.” på insidan, och det två allra vanligaste IP-näten som brukar användas är “192.168.0.0” och “192.168.1.0”. Ovanstående undantagsadresser kallas som sagt ofta för Privata adresser.

Vad är sant om IP-adresser?

IP-adresser är unika adresser för att identifiera enheter på internet eller i lokala nätverk. IP står för Internet Protocol (internetprotokoll) och är en uppsättning regler som styr i vilket format data skickas via internet eller i lokala nätverk.

Relaterade inlägg: