Vad väger 1 tegelpanna?

Innehållsförteckning

Vad väger 1 tegelpanna?

Vad väger 1 tegelpanna?

Byggbredd: 240 mm. Bygghöjd 60 mm. Vikt ca: 2,7 kg/st.

Hur många takpannor går det på en kvadrat?

Överslagsmässigt kan man säga ca 9 st Palema per m² takyta. Vid flacka taklutningar och vid andra modeller av takpannor ökar mängden något. I våra monteringsanvisningar för respektive takpanna finns exakta angivelser hur man beräknar antalet takpannor för varje fall.

Varför Betongpannor?

Betongpannor är ett dekorativt alternativ och det passar bra till många typer av hus, bland annat en herrgårdsvilla. En annan stor fördel med att välja betongpannor är att materialet är oerhört beständigt mot frost. Dessutom går det att lägga betongpannor på tak med lutning på 14 grader.

Vad väger en Enkupig tegelpanna?

Artikeldata
ProduktnamnTEGELPANNA ENKUPIG VITTINGE E13
Vikt2.500000
EAN-nr6415920426238
Netto vikt2.25
TypTEGELPANNOR

Vad väger 1 kvm tegel?

Material: Lertegel. Vikt per kvadratmeter: 33 kilo.

Hur mycket väger en takpanna?

Takpannor är ett relativt tungt material. Betongpannor väger mellan 35-50 kg/m2 medan tegelpannor kan vara något lättare. Jämfört med takplåt i stål eller aluminium som väger under 10 kg/m2 är det en markant skillnad.

Varför lertegel?

Fördelar med tegelpannor. I och med att kulören på tegel är lite ojämn så kan man också uppleva att ett tegeltak känns mer levande än vad ett betongtak gör. Lång livslängd. Om tegelpannorna hålls efter och inget oförutsett inträffar så ligger ett korrekt lagt tegeltak i närmare hundra år. Lättare vikt.

Varför har man takpannor?

Frisk underlagstäckning skyddar. Vanligaste taktäckningen är takpannor. De tar den värsta stöten när det regnar, men blåser det till exempel kraftigt kan vatten leta sig in under dem. Då skyddar underlagstäckningen träkonstruktionen från vätan.

Relaterade inlägg: