Hur ser man sina journaler?

Innehållsförteckning

Hur ser man sina journaler?

Hur ser man sina journaler?

Det finns flera sätt att läsa sin journal på. Ett sätt är att läsa journalen via nätet genom att logga in på 1177.se. Det varierar mellan regionerna hur mycket information du kan se i journalen när du loggar in. Du kan också kontakta det ställe där du har behandlats om du vill läsa din journal.

Hur ser man sitt barns journal?

Du kan se de barn du är vårdnadshavare för och som du kan göra ärenden åt när du loggar in på 1177.se....Läs ditt barns journal via nätet

  1. Börja med att logga in.
  2. Klicka sedan Journalen.
  3. Under rubriken Växla journal ser du ditt barns namn. Klicka på det.
  4. Nu kan du läsa barnets journal via nätet.

Kan man ta bort något från sin journal?

Om vissa uppgifter i en patientjournal behöver tas bort måste en ansökan om journalförstöring göras till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). ... IVO får besluta om journalförstöring om ansökan gjorts av patienten eller någon annan som nämns i patientjournalen.

Var kan jag se mina journaler?

E-tjänsten Journalen ger patienterna möjlighet att ta del av viss information ur sina journaler. Vilken information de kan se beror på var de fått vård. Patienterna når tjänsten genom att logga in med e-legitimation på 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Hur får man tag i sina gamla journaler?

Beställning av journalkopior sker i första hand hos den vårdgivare där dokumentationen förts. Beställning av äldre handlingar och journaler sker hos Regionarkivet. Din beställning kan göras via telefon, brev, fax eller personligt besök.

Hur loggar min 13 åring in på 1177?

När du har fyllt 13 är det bara du som har rätt att logga in. Du behöver logga in själv med bank-id eller Freja e-id plus när du har fyllt tretton. Be gärna en vuxen om hjälp om du vill det, men det är du själv som ska logga in.

Hur kommer jag åt min dotters journal?

Logga in på www.1177.se med exempelvis ditt mobila BankID. Välj Journalen under Övriga tjänster. Där kan du lägga till dig som ombud för ditt barn och växla mellan att läsa din egen journal och ditt barns. När det barn fyller 13 år försvinner den möjligheten.

Relaterade inlägg: