Vad Väget en älg?

Innehållsförteckning

Vad Väget en älg?

Vad Väget en älg?

Vikten på hösten ligger för en älgko på cirka 2 kg och för en tjur på omkring 3 kg. Stora älgtjurar kan väga 600–700 kg och de tyngsta kända älgtjurarna vägde nära 800 kg. En nyfödd kalv väger cirka 15 kg, men redan samma höst vanligen mellan 1 kg.

Vad väger älgen?

840 – 1,500 lbsAdult 440 – 1,100 lbsAdult Moose/Mass

Vad väger en älg styckad?

En slaktad älgkropp består i stort sett av två delar, kött respektive ben och fördelar sig så att köttet står för 68 procent och benen för resterande 32 procent. Vid styckning av en halv älg på 80 kilo blir utfallet i runda slängar 24 kilo köttfärs, 30 kilo stek och 26 kilo ben.

Vad väger en urtagen älg?

Urtagen, flådd och utan huvud och underben vägde den 457 kilo!

Vad är det för skillnad på en älg?

Älgkalvarna har en helt annan färg än de vuxna under sommaren, då deras päls är alldeles rödbrun. Älgen väger 200-550 kg, och kan mäta upp till 2 m i mankhöjd. Älgtjurar är i genomsnitt 20 procent större än älgkor och är både högre och tyngre med grövre nackar och större hakskägg.

Hur mycket väger en älg tjur?

Älgen väger 200-550 kg, och kan mäta upp till 2 m i mankhöjd. Älgtjurar är i genomsnitt 20 procent större än älgkor och är både högre och tyngre med grövre nackar och större hakskägg.

Hur mycket väger den största älgen?

Världens allra största älg är Alaska-Yukon-älgen som finns i Alaska och i det kanadensiska territoriet Yukon. Tjurarna kan väga upp till 680 kilo. Alltså runt 200–300 kilo mer än de svenska.

Vad väger en älgkalv slaktvikt?

Den nyfödda älgkalven väger omkring tio kilo. Under första månaden dubblar den sin vikt. Tack vare sommarens näringsrika föda växer den sedan med mer än ett kilo per dygn. I månadsskiftet augusti–september väger älgkalven 85–90 kilo (levandevikt) och fram i oktober brukar normalvikten ligga på runt 150 kilo.

Relaterade inlägg: