Vad väger en Angus tjur?

Innehållsförteckning

Vad väger en Angus tjur?

Vad väger en Angus tjur?

En Angus- eller Anguskorsningsungtjur skall ha tillväxtkapacitet att nå en slaktvikt om 330 kg på 14-16 månader beroende på intensiteten i foderstaten. Styrmedel till ovan är viktkrav för stamboksföring. Tjurar korrigerad 200 dagarsvikt lägst 240kg eller lägst korrigerad 365 dagarsvikt på 420 kg.

Vad väger tjurar?

Tjurarna är oftast större än korna av samma ras. Mankhöjden kan ligga på mellan cm och vikten kan variera mellan kg.

Vad väger en ettårig tjur?

Rasen, som ursprungligen kommer från Frankrike, är starkt präglad av hög tillväxt och tunga slaktkroppar med högt slaktutbyte. Det är inte ovanligt med ettåriga tjurar med slaktvikt på 400 kg. Levande vikt på en vuxen tjur är 12 kg och på en vuxen ko 7 kg.

Hur mycket väger en Hereford tjur?

I de allra flesta fall så blir en tjur mycket större än vad korna i sin tur blir, även då de är av samma ras. Vikten kan ligga på allt från 70 kg och ända upp till 1700 kg som vuxen, något som den räknas vara då den uppnått en ålder av tre år. Mankhöjden i sin tur kan uppnå allt från 95 cm till 190 cm.

Hur mycket väger världens tyngsta tjur?

Tjuren SAV America 8018 har enligt auktionskatalogen varit enastående sedan första dagen. Med en 205 dagarsvikt på 507 kilo går han till historien som den tyngsta tjuren någonsin hos uppfödaren Schaff Angus Valley.

Hur mycket kraftfoder till tjurar?

Våra kalkyler utgår från en avvand kalv på 100 kilo som föds upp till slakt på vallfoder av hög kvalitet kompletterat med färdigfoder. I Kalkyl 1 utfodras tjurarna med 55 procent av foderstaten i form av kraftfoder för att nå en medeltillväxt på 1 200 gram per dag.

Hur mycket väger en kalv vid slakt?

Slaktstatistik framtagen av Gård & Djurhälsan visar på en genomsnittlig slaktvikt runt 145 kg för de kalvar som klarade klassificeringen för tre stjärnor. Många mellankalvsuppfödare väger ut sina kalvar till slakt, för att hamna rätt i klassificeringen. Vägningen är också en bra kontroll av tillväxten.

Relaterade inlägg: