Hur mycket väger en plint?

Innehållsförteckning

Hur mycket väger en plint?

Hur mycket väger en plint?

Färdiggjuten betongplint med förankringsjärn i måtten 4 x 185 mm. Förankringsjärnen sitter med 75 mm mellanrum och vikten på plinten är 35 kg.

Hur mycket vikt klarar en plint?

Bottenarean tillåter belastning upp till 400 kg vid normala markförhållanden och vid högre laster kan bottenarean enkelt utökas genom användning av en platta som klarar belastningen. Plinten är inte dimensionerad för att ta upp större horisontella laster som t. ex. vindlaster.

Hur bred är en plint?

Det finns färdiga plintar som är 50 cm respektive 70 cm. Behöver du djupare plintar är det bättre att gjuta själv. Det går att ”fuska lite” med djupet genom att gräva ett större hål och skapa en plan botten av grus och lägga ner en markisoleringsplatta av cellplast innan plinten ställs ner.

Vilken storlek på Betongplint?

Betongplintar fungerar som en grund till mindre byggnader och förankrar dessa i marken. Finns i storleken 2", 3" och 4". Torpedvattenpass 210mm med 3 st libeller och magnet.

Vad betyder plint?

Plint är en (numrerad eller symbolmärkt) fysisk kopplingspunkt för anslutning av enskilda ledare i elektriska kablar (kopplingsplint). I elskåp förekommer ofta plintar monterade sida vid sida på DIN-skena (plintrad). En plint symboliseras på elritningen som en "stor punkt".

Hur mycket tryck klarar en Betongplint?

En knappt meterhög 45 cm bred betongcylider på 360 kg placerades under en press som klarade av ett tryck motsvarande en belastning med 1 350 ton.

Hur mycket vikt klarar en Stolpsko?

Bottenarean tillåter belastningar upp till 400 kg vid normala markförhållanden! Vid högre laster kan bottenarean enkelt utökas genom användningen av en platta som klarar belastningen. Vi har även plintar med fasta fästjärn.

Vilken storlek på Gjutrör?

60-70 cm brukar räknas som tjälfritt. Tänker man sen att ett altandäck finns ovanför så ska det mycket till för att tjälen ska bita sig ner så långt.

Hur stora Gjutrör?

Gjutrören finns i storlekarna 120/150/190/250/302 mm.

Relaterade inlägg: