Hur starkt är polykarbonat?

Innehållsförteckning

Hur starkt är polykarbonat?

Hur starkt är polykarbonat?

Plan klar solid polykarbonat skiva. Plan PC är ett klart, transparent plastmaterial som ger 200 gånger större slagmotstånd än glas vid endast hälften av vikten.

Hur sågar man polykarbonat?

Kapning av polykarbonatkanaler Vi kan skära av polykarbonatplattorna till de dimensioner du behöver, men om du inte är säker på måtten, eller vill skära av dem själv, kan polykarbonatkanelerna kapas med en fintandad cirkelsåg eller handsåg. Se till att plattan har bra stöd och inte kan vibrera.

Hur tillverkas polykarbonat?

Polykarbonat- resiner framställs främst genom en polykondensationsreaktion som först introducerades av Bayer Material Science samt GE Plastics (dagens Sabic Innovative Plastics) och som omfattar reaktion av BPA (bisfenol A) med fosgen (COCl2). Smältfasprocesser med polykarbonat utvecklades på 1990-talet.

Hur tjock plexiglas?

Finns i tjocklekar från 12 mm upp till 25 mm. För tunnare skivor kolla på extruderad akryl.

Hur sågar man i hårdplast?

Vi rekommenderar att du använder en fintandad fogsvans. Skivorna är svåra att skära i, eftersom de smälter om de blir för varma. De hoppar även lätt till när sågen dras genom dem. Spänn fast den korrugerade skivan, och såga långsamt genom den.

Hur sågar man plastglas?

Om man sågar i det värmekänsliga plexiglaset med för hög hastighet och fel sågklinga kan materialet smälta i snittkanterna. Men genom att använda en fintandad sågklinga med minst 48 tänder och rätt tandgeometri får man fina snitt.

Vad är PC för material?

Polykarbonat är ett styvt, hårt och mycket segt genomskinligt material med god formbarhet. Materialet finns som standard i glasklart, rökfärgat och opal-vitt utförande. Polykarbonat är motståndskraftigt mot svaga syror, alkohol och de flesta oljeprodukter.

Relaterade inlägg: