Vad gör Skatteverket?

Innehållsförteckning

Vad gör Skatteverket?

Vad gör Skatteverket?

Skatteverkets huvuduppgifter är att ta in skatter, sköta folkbokföring, äktenskapsregistret och fastighetstaxering, registrera bouppteckningar och vara borgenär åt staten. Vi utfärdar id-kort för personer som är folkbokförda i Sverige. Vi utreder också skattebrott.

Är kostnadsränta avdragsgill?

Kostnadsränta är inte avdragsgill. Kostnadsränta beräknas dag för dag på det underskott som finns på skattekontot och påförs varje månad i samband med avstämning och läggs till skattekontots saldo (65 kap. 2 § SFL). Detta medför en beräkning av räntaränta, d.v.s. en kapitalisering.

Vad är avdragen skatt på lönen?

  • Avdragen skatt. Avdragen skatt, eller personalens källskatt, redovisas genom arbetsgivardeklarationen. Den bokförs i kredit på konto 2710 i samband med att lönen bokförs. När du bokför på skattekontot nollas detta konto ut. Beloppet på månadens källskatt kan du kontrollera på den skattedeklaration lönen avser.

När förfaller skatten till betalning?

  • Skatten förfaller till betalning den 27 januari 2020 (närmaste förfallodag 30 dagar efter beslutet). Vilka dagar räknas som förfallodagar? När Skatteverket ändrat den slutliga skatten genom omprövning och beslutet innebär att du ska betala mer skatt, ska du betala skatten på förfallodagen närmast efter 30 dagar från beslutet.

Hur bokförs insättningar till ett skattekonto?

  • Insättningar till ett skattekonto som tillhör en juridisk person bokförs genom att ett konto för kassa och bank i kontogrupp 19 krediteras och att ett konto i kontogrupp 16 debeteras. Insättningar till ett skattekonto som tillhör en delägare i en enskild firma, i ett handelsbolag eller ett kommanditbolag bokförs genom att ett konto för

När registreras slutlig skatt för beskattningsåret 2018?

  • Den 2 augusti 2019 beslutar och registrerar Skatteverket grundbeslutet om slutlig skatt för beskattningsåret 2018. Skatten ska betalas senast den förfallodag som infaller efter det att 90 dagar gått från dagen för beslutet, alltså den 12 november 2019.

Relaterade inlägg: