Vad är farligast solen eller solarium?

Innehållsförteckning

Vad är farligast solen eller solarium?

Vad är farligast solen eller solarium?

Svar: Solarieljus kan tyvärr aldrig rekommenderas. Det går inte riktigt att jämföra solarieljus med solens ljus. Solarieljus innehåller endast UVA, inget UVB.

Är det bra att sola?

Att sola minskar risken för både diabetes och blodproppar i benen. Det visar en forskargrupp i Lund, som vill tona ner talet om solstrålarnas farlighet. – Att sola är mer nyttigt än farligt, så länge man inte bränner sig!

När ska man hålla sig borta från solen?

Var inte i solen när den är som starkast, mellan klockan 11 och 15. Det är extra noga i länder där solen är starkare än i Sverige. Du får UV-ljus på dig så fort du är utomhus.

Vilka månader är solen som starkast?

Solen står allt högre på himlen. Det innebär att UV-index stiger och kan orsaka solbränna på blek och ovan hud. I mitten av april står solen lika högt som slutet av augusti och max för UV-strålning har vi omkring midsommar.

Vad gör solarium?

Hur fungerar ett modernt solarium? Moderna solarier ger ett ljus, som i stor utsträckning påminner om solljuset. Den ström som passerar mellan solarierören ger ett mycket kortvarigt och osynligt UV-C jus i solarierörets gasblandning. UV-C ljuset stoppas av solarierörets glas.

Relaterade inlägg: