Har Swedbank löst problemet?

Innehållsförteckning

Har Swedbank löst problemet?

Har Swedbank löst problemet?

Vi har inga problem med våra biljettsystem. Det verkar röra Swedbank-kunder för det ser ut att fungera bra för kunder till andra banker. Även Nordea hade vissa tekniska problem under morgonen, men enbart med kortbetalningar med Visa. Dessa är lösta, enligt Viktor Janrik, presskommunikatör på Nordea.

Varför fungerar inte Swedbank app?

Kan du inte ladda ner appen? Då kan du behöva uppdatera Android-/iOS-versionen (programvaran) i din mobila enhet, vilket du gör under Inställningar. ... För Android funkar appen om du har det senaste operativsystemet eller någon av de tre tidigare versionerna.

Varför kan jag inte swisha Nordea?

Du måste ha din Mobila BankID-app på samma enhet som du har Swish-appen. När du har laddat ner och aktiverat Mobilt BankID i din mobil kommer den att öppnas automatiskt när du behöver använda den i Swish-appen. Möjligheten att legitimera/signera med e-kod/kortläsare i Swish har upphört.

Hur fixar man Snabbsaldo?

Du aktiverar snabbsaldo genom att logga in i appen och välja Inställningar/Snabbsaldo. Sedan väljer du vilket konto du vill koppla till tjänsten och sedan Aktivera. Genom att skaka telefonen när du befinner dig på startsidan av din app, kommer snabbsaldo fram. Skaka telefonen igen, så döljs snabbsaldot.

Relaterade inlägg: