Vad kommer ut med mensen?

Innehållsförteckning

Vad kommer ut med mensen?

Vad kommer ut med mensen?

För att ägget ska bli befruktad måste du få in spermier i slidan. Då kan du bli gravid. Men om ägget inte blir befruktat stöts ägget och livmoderslemhinnan ut som en blödning. Det är det som är mensen.

Varför är min mens grå?

När mensen är som en brun flytning betyder det att du bara blöder lite. När du blöder lite hinner blodet torka en del på vägen ut och då blir det brunt. Ibland kan hela mensen vara som bruna flytningar. Andra gånger kan du ha bruna flytningar i början och i slutet av mensen när du blöder som minst.

Hur vet man att mensen håller på att sluta?

Mensen slutar – menopaus Till en början kommer mensen oftare, för att därefter komma mer sällan. Det kan ibland gå tre till fyra månader mellan blödningarna. Blödningen kan också bli rikligare och pågå längre. När ungefär sex månader har gått efter den senaste blödningen har du sannolikt haft din sista mens.

Är det normalt att ha brunt mens?

Mellanblödningar är blödningar som kommer mellan mensen. En mellanblödning kan vara brun, röd eller som en flytning blandad med blod. Det är vanligt att blöda lite dagarna precis före och efter mensen.

Relaterade inlägg: