Hur många grader är det på Mars?

Innehållsförteckning

Hur många grader är det på Mars?

Hur många grader är det på Mars?

Mars bjöd på milt väder i hela landet. Mot slutet av månaden slog ett par stationer i sydöstra Sverige sina värmerekord för mars. Det kom mindre nederbörd än normalt på många håll, men Norrlands fjälltrakter och främst östra delen av Götaland fick något mer.

Vad är den kallaste temperaturen på Mars?

-45,8° Vuoggatjålme (Lappland) den 4 mars 1971 Vid observationstillfället klockan 07 var temperaturen -44,3°.

Vad är normalt Marsväder?

Efter två månader som bjudit på mycket milt väder blev mars en mer normal månad både vad gäller temperaturen i synnerhet och växlingarna i väder i allmänhet. Mest spektakulärt var kanske stormen Laura som den 12 drog in över den sydligaste delen av landet med orkanstyrka i byarna.

Kan det bli kallare än grader?

Det kan bli -273,15 grader celsius, den absoluta nollpunkten. Vid den temperaturen upphör de speciella molekylvibrationer som är värme i föremål. Kallare änkan ingenting bli. ... Det är det som händer vid den absoluta nollpunkten, -273,15 grader celsius.

Vilken är den varmaste temperaturen som har uppmätts i Sverige?

– Det svenska värmerekordet på 38,0 grader är från i Målilla. Det är ett tangerat rekord. Samma temperatur hade vi i Ultuna den , säger Linus Karlsson. Den högsta temperaturen under fredagen, 34,6 grader, uppmättes även den i Målilla.

Relaterade inlägg: