Varför finns inte älgen på Gotland?

Innehållsförteckning

Varför finns inte älgen på Gotland?

Varför finns inte älgen på Gotland?

– Det är en ung älg, säger länsveterinären Agneta Karlsson Norström. Den döda älgen har dock inte levt på Gotland, den har drivit hit från fastlandet. Det är inte länge sedan det var hårda vindar ute till havs och vinden låg rätt. ... Det har också hänt att döda kor flutit iland.

Vad är Gotlands största ö?

  • Gotland (gutniska Gutland, äldre danska Gulland) är Sveriges största ö, belägen i Östersjön, cirka 100 km från det svenska fastlandet.. Gotland är också, tillsammans med de omkringliggande öarna Fårö, Karlsöarna, Gotska Sandön, Östergarnsholm samt flera mindre öar, ett svenskt landskap. [2]

Hur många arter finns på Gotland?

  • Gotland har cirka 800 km kust inklusive Fårö. Ön har en speciell flora och fauna med flera arter som endast finns på Gotland, såsom ormen gotlandssnok samt växterna brun ögontröst och gotlandssippa. Gotland är Sveriges hästtätaste län sett till antalet invånare, och det finns viltlevande gotlandsruss på Lojsta hed i söder.

När gick Gotlands historia tillbaka?

  • Gotlands historia går cirka 400 miljoner år tillbaka i tiden, till den period som kallas silur. Vid denna tid låg Sverige nära ekvatorn, och Gotland var en tropisk korallrevmiljö i ett grunt och varmt hav, rikt på många djurarter, till exempel sjöliljor, armfotingar och trilobiter .

Relaterade inlägg: