Hur många kristna finns det i Brasilien?

Innehållsförteckning

Hur många kristna finns det i Brasilien?

Hur många kristna finns det i Brasilien?

Visst kan man säga att de kristna i Brasilien röstade fram Bolsonaro. Det är ofrånkomligt eftersom majoriteten av brasilianerna identifierar sig som kristna. Men verkligheten som vi möter genom resor och samtal är komplex.

Hur är befolkningen fördelad i Brasilien?

Hälften av Sydamerikas befolkning bor i Brasilien, och bland världens länder är det bara Kina, Indien, USA och Indonesien som har fler invånare. Befolkningen är relativt ung men andelen äldre växer stadigt eftersom barnafödandet minskar, livslängden ökar och den tidigare så snabba befolkningstillväxten har bromsats.

Vilken är den största religionen i Brasilien?

I Brasilien finns fler romerska katoliker än i något annat land i världen. Katolska kyrkan förlorar dock mark till snabbt växande väckelsekristna samfund. Religionsfriheten finns inskriven i grundlagen och respekteras av statsmakten.

Hur kom kristendomen till Brasilien?

Den kristna församlingen, som har sina rötter i en väckelse bland italienare i Chicago 1907, kom 1910 till Brasilien genom missionären Louis Francescon. Kyrkan finns i USA, Kanada, Europa, Japan, hela Latinamerika, Syrien, Libanon och i många afrikanska länder. Församlingens tro bygger på tolv trosartiklar.

Relaterade inlägg: