Vilken moms är det på parkering?

Innehållsförteckning

Vilken moms är det på parkering?

Vilken moms är det på parkering?

Skatteverket anser att upplåtelse av markanläggning eller byggnad anpassad för parkering till någon som i sin tur hyr ut parkeringsplatser inte är undantagen från skatteplikt. En sådan upplåtelse medför obligatorisk skattskyldighet till mervärdesskatt i samtliga led.

Hur mycket moms är det på parkering?

Momsen är 12 procent även för vissa andra tjänster, som har ett nära samband med rumsuthyrningen till exempel frukost, parkering, telefon, bad och bastu samt tvätt.

Är det gratis parkering i Lund?

Betala parkering Parkeringsavgifter används för att styra trafiken till parkeringshus, minska störningar från biltrafiken och uppmuntra till resande med cykel och kollektiva färdmedel. I Lunds stad tillämpar vi idag 3 olika taxor: 22 kronor, 12 kronor och 6 kronor. Ju närmare centrumkärnan du kommer, desto dyrare taxa.

Vilket konto bokföra parkering på?

Löpande bokföring Företagets utgifter för parkering avseende ägda eller leasade/hyrda bilar kan bokföras på ett enda konto för personbilskostnader respektive lastbilskostnader, exempelvis i kontogrupp 56 Kostnader för transportmedel.

Är Parkeringsverksamhet momsfri?

När det gäller uthyrning av parkeringsplatser är utgångspunkten att denna verksamhet är momspliktig. ... Parkeringsplatsen blir då underordnad själva bostaden. Detta innebär att det i dessa fall inte går att göra avdrag för ingående moms för anläggandet och driften av parkeringsplatserna.

Hur mycket moms i Sverige?

Det är 25 procent moms på nästan alla varor och tjänster du säljer. Men det finns undantag. När du säljer vissa varor och tjänster ska du inte ta ut 25 procent moms utan i stället 12 eller 6 procent. I vissa fall ska du inte ta ut någon moms alls.

Relaterade inlägg: