I vilken klimatzon ligger Nigeria?

Innehållsförteckning

I vilken klimatzon ligger Nigeria?

I vilken klimatzon ligger Nigeria?

Klimatet är övervägande tropiskt eller halvtropiskt.

Hur många kristna bor i Nigeria?

Religion. Religionsmässigt är Nigeria indelat i två ungefär lika stora delar, där den ena är övervägande muslimsk och den andra kristen. En liten minoritet utövar traditionella religioner. Knappt 50 % av befolkningen är kristen, med tyngdpunkten i de östra delstaterna.

Vad exporterar Nigeria?

Nigeria är Afrikas största oljeproducent och har världsdelens största reserver av naturgas. Nästan all olja som pumpas upp går på export som råolja.

Vad tjänar Nigeria pengar på?

Ekonomi och handel Oljesektorn är en viktig del av landets ekonomi som också har expanderats de senaste åren. Olja genererar stor del av statens inkomster men korruptionen politisk instabilitet och dålig fördelning leder ändå till att större delen av befolkningen lever i fattigdom.

Vad är det för natur i Nigeria?

Innanför kustslätten växer tropisk regnskog. I de orörda skogar som ännu finns kvar lever mängder av djur, bland annat schimpanser och andra apor. Norrut glesnar skogen och övergår i gräsbevuxna savanner, som täcker större delen av landet. Här strövar antiloper och strutsar, som jagas av en och annan leopard.

Vart bor de flesta i Nigeria?

Nigeria i Västafrika är kontinentens folkrikaste stat. Det råder sedan länge osämja mellan det muslimska, norra Nigeria och södern där de flesta kristna bor.

Relaterade inlägg: