Vad är Crianza vin?

Innehållsförteckning

Vad är Crianza vin?

Vad är Crianza vin?

Crianza: viner som lanseras på marknaden tredje året efter skörd, och har tillbringat minst 1 år på fat och 1 år på flaska. ... Reserva: viner som lagrats i minst 3 år, varav 1 år på fat och 2 år på flaska. Balanserade, eleganta viner med mjukare tanniner än Crianza. Det finns både fruktighet och inslag av ekfat.

Vad kännetecknar Rioja?

Den spanska vinregionen Rioja är mest känd för sina röda viner, men där produceras även vitt vin, rosévin och till och med cava. Tempranillo är huvuddruva i röda riojaviner medan man kan hitta unga vinmakarna som låter andra druvor ta huvudrollen eller använder franska ekfat vid lagringen.

Vad innebär Gran Reserva?

Gran reserva – Spansk kvalitetsnivå för viner som har lagrats en viss tid på ekfat och flaska. Lagringstiderna på fat och i flaska varierar i de olika DOC-områdena.

Hur smakar Rioja?

Regionens röda viner har en utpräglad vanilj- och citrusaktig smak som får inslag av björnbär (många känner snarare smultron och jordgubbe) med synnerligen mjuka tanniner och hög syrlighet, vilket gör att dessa viner är lätta att para med många maträtter.

Vad betyder Roble?

Roble betyder helt enkelt ”ek” på spanska, och är beteckningen på ett vin som har lagrats mindre än ett år på fat.

Relaterade inlägg: