Vad är en Sautépanna?

Innehållsförteckning

Vad är en Sautépanna?

Vad är en Sautépanna?

Ungefär samma princip som vid wokning. En sauteuse är i utseendet mest lik en kastrull men har sluttande kanter som gör att den ser ut lite som en mindre wokpanna. Ett väldigt mångsidigt kokkärl som kan användas som en såskastrull att koka sås i, eller mer som en stekpanna att bryna grönsaker, kött eller fisk i.

Vad är det för skillnad mellan en gryta och en kastrull?

Kastrull[redigera | redigera wikitext] Vissa anser att skillnaden mellan en kastrull och en gryta är att det är en kastrull om den har en pinne som handtag, en gryta om den har öron. En kastrull har som regel ett tillhörande lock som oftast är gjort av rostfritt stål, ibland även glas.

Vad menas med traktörpanna?

Traktörpannan har högre kanter än en vanlig stekpanna vilket gör det möjligt att koka i den. Dessutom kommer de ofta med lock. Samtidigt har traktörpannor en mycket större stekyta än vad kastruller har i allmänhet. För rätter som ska stekas men även innehålla någon slags sås så är traktörpannan skräddarsydd.

Vad är Silvinox?

Tex alla Demeyeres kärl är behandlade med Silvinox som är en unik metod för att rena stålet. Det ger ett stål som är så rent att ytan upplevs vara lika lättdiskad som ett teflonbelagt kärl.

Kan man woka i traktörpanna?

Nej, man kan woka i en vanlig stekgryta eller i en stekpanna, helst med hög kant. ... En särskild wokpanna ska ha platt botten om den ska användas på en vanlig spis, och woksleven ska då vara platt.

Varför heter det traktörpanna?

Traktörpannan var det som vi dröjde kvar mest vid. Vad vi kom fram till var att den kallas traktör för att det var en panna med lock som väldigt smidigt kunde ställas fram på bordet av värden (traktören) vid enklare middagar.

Relaterade inlägg: