Hur behandla trall?

Innehållsförteckning

Hur behandla trall?

Hur behandla trall?

För god hållbarhet och för att bibehålla ett vackert utseende rekommenderar vi att trallen årligen eller vid behov behandlas med TRÄOLJA CUPRINOL V BC. Lämnas trallen obehandlad kommer den successivt genom UV-bestrålningen att anta en silvergrå nyans med tiden.

När behandla altan?

Du kan egentligen behandla altanen när som helst på året så länge det är plusgrader och inte fuktigt ute. Trallen ska vara torr, man brukar rekommendera en maximal fuktkvot på 16 procent. Normalt sett genomför man behandlingen under våren eller sommaren eftersom det är minst risk för regn och minusgrader då.

Hur behandla OrganoWood?

Svar: För OrganoWood®-modifierat trallvirke standard rekommenderas att det ytbehandlas med OrganoWood® 02 Träskydd: Smuts- & vattenskydd på en gång när det lagts. Denna behandling kan därefter genomföras med ca 2-3 års intervall. Däremellan tvättas trallen årligen utifrån behov.

Vad behandla trädäck med?

Idag har det blivit otroligt populärt att kisel-behandla sin altan eller trall. Det är ett sätt att förlänga hållbarheten på träet, minska risken för sprickor och påväxt, men mest av allt – en behandling som gör altanen vackert silvergrå.

Hur behandla Kärnfuru?

Kärnfurutrall kräver som sagt ingen behandling för ökad livslängd. Med tiden kommer trallen att få en jämn grå nyans – helt utan behandling eller pigmentering. Det tar cirka två år tills trallen får sitt vackra silvergråa utseende, men redan efter ett halvår har ytan börjat skifta i grått.

Hur behandla man impregnerat trä?

En stor fördel med tryckimpregnerat trä är just att det är underhållsfritt, men vill du att träet ska bibehålla ett snyggt utseende kan du behandla det med träolja. Det räcker att göra detta en gång om året. Oljebehandlingen hjälper också mot sprickbildningen som kan uppstå när träet åldras och torkar.

Relaterade inlägg: