Hur mycket får man i Omsättningsstöd?

Innehållsförteckning

Hur mycket får man i Omsättningsstöd?

Hur mycket får man i Omsättningsstöd?

Du kan ersättning med 75 procent av omsättningstappet för stödperioden augusti–oktober 2020. För stödperioderna november–december 2020 och januari–februari 2021 kan du ersättning med 90 procent av omsättningstappet. Totalt kan du som enskild näringsidkare ett maximalt stöd på 168 000 kronor.

Hur bokförs ersättning från Tillväxtverket?

Bokföringen av lönen sker som vanligt. Du som arbetsgivare betalar ut den lön arbetstagaren skall få, inklusive arbetsgivaravgifter och skatt: När du sedan får utbetalningen från tillväxtverket bokförs den på konto 3988, erhållna bidrag/ersättning för personal. Eftersom det är ett bidrag är detta momsfritt.

Hur bokförs stöd för korttidsarbete?

Stödet för korttidsarbete bokförs som en övrig rörelseintäkt. Korttidsarbete (kallas ofta för korttidspermittering eller bara permittering) innebär att arbetsgivare kan minska anställdas arbetstid och få stöd från staten för att täcka stora delar av lönekostnaden.

Vad är omställningsstödet?

  • Omställningsstödet, även kallat omsättningsstöd, är ett direktstöd till företag som baseras på minskad omsättning i samband med coronavirusets framfart. Syftet är att omsättningsstödet ska göra det möjligt för företag att överleva den akuta krisen samtidigt som det ska ge möjlighet till att ställa om verksamheten.

Vem kan få omställningsstöd för näringsverksamhet i Sverige?

  • Omställningsstödet kan ges till alla företag som bedriver näringsverksamhet i Sverige och är registrerade för F-skatt med en nettoomsättning om 250 000 kronor det senaste verksamhetsåret. För att kunna få stöd krävs att nettoomsättningen i mars och april 2020 minskade med minst 30 procent jämfört med samma månader föregående år.

Vad är omsättningsstödet för bolag?

  • Alla bolagsformer omfattas av detta omsättningsstöd. Företaget eller organisationen som söker omställningsstödet måste ha F-skatt samt får inte ha skattehemvist i något så kallat skatteparadis. Maxsumman för stödet föreslås vara 150 miljoner kronor per företag.

Relaterade inlägg: