Hur ska jag ha håret när jag sover?

Innehållsförteckning

Hur ska jag ha håret när jag sover?

Hur ska jag ha håret när jag sover?

Så här skyddar du håret när du sover

  1. Vira in håret i en scarf, gärna i silke. Det gör att håller behåller sin fukt och inte slits.
  2. Sätt upp håret med en scrunchie. Den stora tygtofsen skadar inte håret på samma sätt som en vanlig tajt tofs gör.
  3. Eller sätt upp håret i lösa flätor.

Hur ofta ska man lägga Hårolja?

Du behöver som sagt inte en större mängd, några droppar olja räcker bra. Hur ofta kan jag använda hårolja? Olja är verkligen hårets bästa vän och kan användas dagligen vid behov.

När ska man ta olja i håret?

Hårolja kan användas på olika sätt, vanligast är att applicera ett par droppar i fuktigt hår före styling, vilket ger minskad frizzighet, kortare torktid, bättre utredbarhet och ökad glans. Oljan kan också appliceras i topparna då håret är torrt för att ge glans och mjukhet till håret.

När ska man lägga hårinpackning?

För att ta hand om sitt hår lite extra och behålla det fräscht och välmående, kan man i samband med tvätt använda en hårinpackning. Inpackningar tillför fukt och näring till håret och hjälper på så sätt håret att hålla sig friskt. För de med färgat hår kan hårinpackningar dessutom hjälpa till att bevara färgen längre.

Är det bra att sova med blött har?

Håret är känsligare när det är blött, det går lättare av och får skador. När du dessutom lägger dig på det och vrider och vänder dig på natten utsätter du håret för påfrestningar och tryck som kan få hårstrån att gå av. Men sätt INTE upp håret i en tofs eller knut när det är blött och du ska sova – det sliter ännu mer!

Är det bra att ha håret i fläta?

Det mest skonsamma för håret är faktiskt att ha det i en lös fläta. Du behöver varken värmeverktyg, hårnålar eller spray – och precis som med knuten är frisyren som mest skonsam om det är löst uppsatt. Strama frisyrer höjer risken för att hårstråna lättare lossnar.

Relaterade inlägg: