Hur fungerar långfärdsskridskor?

Innehållsförteckning

Hur fungerar långfärdsskridskor?

Hur fungerar långfärdsskridskor?

Långfärdsskridskor är en sorts skridskor där sko och skena enkelt kan kopplas isär och som används för långfärdsskridskoåkning. ... Skridskorna fästs med bindningar på skorna. Beroende på bindningstyp kan man som skor bland annat använda vanliga vandringskängor, kängor för längdskidåkning eller lättare telemarkskängor.

Varför åker man långfärdsskridskor?

Det är ett fint sätt att komma ut och komma nära naturen. När isen är ordentligt frusen kan man gå iland på holmar och öar och upptäcka nya ställen. Det är ett sätt att umgås. Att åka själv är en nästintill meditativ upplevelse tycker jag, men att åka i sällskap kan vara både kul, utmanande och socialt.

Vad ska man köpa för långfärdsskridskor?

Långfärdsskridskorna Trekking är en mycket lämplig modell att köpa för den som vill prova på aktiviteten och se om det är något man uppskattar. Skenan kommer i olika längder och ska väljas utifrån den skostorlek du har. Exempelvis passar en 50 cm lång skena bra för den med storlek 40-43 på fötterna.

Vilken utrustning behöver du om du ska ut och åka långfärdsskridskor och hur skulle du vilja vara klädd?

Utöver skridskor, bindningar och pjäxor, behöver du ha med dig ispikar, isdubbar med visselpipa, räddningslina, förlängningsband med karbinhake, samt en ryggsäck med grenrem för en extra säker tur på isen. En hjälm kan också vara en god idé, särskilt om du är nybörjare.

Relaterade inlägg: