Vad innebär nätverksprotokoll?

Innehållsförteckning

Vad innebär nätverksprotokoll?

Vad innebär nätverksprotokoll?

Kommunikationen mellan nätverksenheter möjliggörs med tillämpning av regler och avtal, överenskommelser, standarder. Protokoll ska uppfattas som en samling av överenskommelser eller regler som styr någon process, exempelvis kommunikationsprocessen. ...

På vilken nivå arbetar en router?

Routrar arbetarnivå tre med IP-adresser för att kunna skicka paketen till rätt mottagare. Paket kan komma bort på nivå två och tre. För att kunna erbjuda ett korrekt dataflöde lägger vi till nivå fyra, transportnivån. TCP tar emot data från överliggande nivå, delar upp det i lagom stora paket och numrerar dem.

Vad är ett protokoll i Datorsammanhang?

Internet Protocol, på svenska i allmänhet IP-protokollet (mer sällan internetprotokollet), är det kommunikationsprotokoll (det vill säga den standard eller regelsamling för datakommunikation) som används för all överföring av information i datornätverket internet.

Varför behövs det protokoll?

Syftet med att skriva protokoll är att underlätta för föreningens medlemmar att se vad som har beslutats och diskuterats av styrelsen. Självklart underlättar det också för styrelsens arbete eftersom protokoll tydliggör vilka beslut som har fattats och hur ansvar har fördelats.

Vad är ett protokoll dator?

Protokollet TCP är en av internets mest grundläggande byggstenar. TCP gör att den information som datorer skickar mellan varandra över internet kommer fram. Tillsammans med IP-protokollet fungerar TCP som en regelbok för hur datorer anslutna till internet ska kommunicera med varandra.

Vilken uppgift har router?

Ett annat exempel är ett lokalt nätverk i ett kontor som ansluter till ett lokalt nätverk i en fjärrvärmeanläggning, eller ett antal pumpstationers lokala nätverk som ansluter till nätverket i en driftcentral. En router kopplar alltså samman flera nätverk och dirigerar nätverkstrafik mellan dem.

Vilket protokoll används vid Internetkommunikation?

För att denna kommunikation ska fungera så måste datorerna använda samma uppsättning regler när de skickar och tar emot information. Dessa regelverk kallas protokoll och det mest grundläggande protokollet som används på internet kallas internetprotokollet och förkortas IP.

Hur beskriver man enklast begreppet protokoll i Nätverkssammanhang?

Nätverksprotokoll och kommunikation. Nätverksprotokoll beskriver bland annat; dataformatet, vägval, felhantering och anslutning till andra datorer. Protokoll utvecklas oftast i enighet med industristandarder.

Relaterade inlägg: